Antwerps schepencollege is gevormd

Patrick Janssens weet sedert gisteravond met welke tien schepenen hij een nieuw Antwerps stadsbestuur gaat vormen. Vrijdagavond duidden de Antwerpse leden van sp.a en VLD hun schepenen aan. Eerder hadden de kleine partijen in de coalitie, CD&V en Agalev dat al gedaan.

Belga

Acht van de tien schepenen worden opgevist uit het ontslagnemende college. De sp.a, de grootste partij binnen de meerderheid, zette het licht op groen voor burgemeester Patrick Janssens, die zijn partijgenote Leona Detiège opvolgt. Tuur Van Wallendael (sociale zaken) blijft in het stadsbestuur zitten. Hij krijgt er het gezelschap van Antwerps voorzitter Robert Voorhamme, die de plaats van Kathy Lindekens (jeugd en onderwijs) inneemt.

De VLD houdt drie van haar ontslagnemende schepenen in het stadsbestuur: havenschepen Leo Delwaide, financiënschepen Luc Bungeneers en veiligheidsschepen Dirk Grootjans. Daarnaast doet ook fractieleider en Antwerps voorzitter Ludo Van Campenhout zijn intrede in het stadsbestuur. Hij vervangt schepen van openbare werken An Coolsaet.

Bij de CD&V blijven de ontslagnemende schepenen Marc Van Peel (personeelszaken) en Eric Antonis (cultuur) op post.

Ook bij Agalev is dat het geval: een meerderheid van de Antwerpse groenen gaf Chantal Pauwels (sport en communicatie) en Erwin Pairon (leefmilieu) het vertouwen op opnieuw in de bestuursploeg te stappen.

Uiteindelijk zijn van de elf leden van de bestuursploeg dus slechts drie vrouwen vervangen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer