Peter Arnett werkt nu ook voor Arabische zender

De beroemde oorlogsreporter Peter Arnett gaat aan de slag bij de Arabische satellietzender al-Arabiya. Dat heeft hoofdredacteur Salah Nejm zaterdag in Dubai bevestigd. De zender heeft de veelbesproken journalist, die intussen ook voor de Vlaamse commerciële zender VTM werkt, voor de duur van de oorlog in Irak als freelancer ingehuurd.

Belga

Arnett werd eind vorige maand door zijn Amerikaanse werkgevers NBC, MSNBC en National Geographic Explorer ontslagen omdat hij in een door de Iraakse staatstelevisie uitgezonden interview de oorlogsstrategie van het Amerikaanse leger onder vuur had genomen.

Sindsdien regent het jobaanbiedingen voor de in Nieuw-Zeeland geboren journalist. Eerst kreeg Arnett een aanbieding van de Daily Mirror, de enige Britse tabloïd die de oorlog veroordeelt. Later werd hij ook door de Griekse openbare zender ERT-NET en de Vlaamse commerciële zender VTM als medewerker ingeschakeld.

Peter Arnett dankt zijn reputatie aan de eerste Golfoorlog. Als correspondent van de Amerikaanse nieuwszender CNN was hij één van de weinige westerse verslaggevers die vanuit de hoofdstad Bagdad werkte.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer