Pukkelpop blijft in Kiewit

Ondanks eerdere plannen om het muziekfestival Pukkelpop van Kiewit naar de deelgemeente Schimpen in Hasselt te verhuizen voor de volgende 10 jaar is Pukkelpop- organisator Chokri Mahassine onder druk van de lokale verenigingen op dat voornemen teruggekomen. "Pukkelpop blijft in Kiewit", liet Mahassine vrijdag formeel weten.

Belga

De lokale verenigingen in de Hasseltse deelgemeente Kiewit waren niet te spreken over de verhuis van "hun" festival. Niet verwonderlijk aangezien één inwoner op drie elke zomer actief meewerkt aan de organisatie van het festival. Dat levert overigens een aardige duit voor de verenigingen op. Om te protesteren tegen de plannen van Mahassine om het festival naar Schimpen te verhuizen, werden er donderdag zwarte vlaggen op het Pukkelpop-terrein ter hoogte van de Kempische Steenweg in Hasselt opgehangen.

Mahassine liet vrijdag evenwel weten dat de verhuisplannen niet zullen doorgaan. De Pukkelpop-organisator nam dat besluit naar eigen zeggen na tal van telefoontjes van verontruste lokale verenigingen en wil de goede samenwerking met hen niet verbreken.

De overeenkomst om Pukkelpop naar een alternatieve weide van 70 hectare in Schimpen te verhuizen, zou normaliter volgende week officieel met de nieuwe eigenaars ondertekend worden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer