12 miljoenste Ford rolt van de band in Genk

Bij Ford Genk is vrijdag de 12 miljoenste Ford van de band gerold. Dat gebeurde in aanwezigheid van algemeen directeur Jan Ghijsen van Ford Genk en met een huldiging van de oudste en jongste werknemer in de Genkse Fordfabriek.

Belga

De plechtigheid hield onder meer in dat Ghijsen met een model van een zogenaamde T-Ford uit begin jaren 1900 naar de Fordfabriek in Genk kwam gereden. Daar nam de oudste werknemer van 62 jaar het stuur van Ghijsen over en reed de wagen naar de "final line" van de Mondeo. De jongste werkneemster bij Ford, een 25-jarige vrouw, reed vervolgens de 12 miljoenste Ford van de band. Op deze manier wilde de directie van Ford in Genk op symbolische wijze de overdracht van de know-how van het Fordpersoneel onder de aandacht brengen.

Woordvoerder Wilfried Baeken van Ford België liet in de rand van het gebeuren ook weten dat de Genk Fordfabriek binnen enkele jaren de meest flexibele plant van Europa moet worden. Ford Genk kreeg vanwege de Amerikaanse directie vorig jaar een investering van 900 miljoen euro toegewezen. Hierdoor zal Ford Genk naast de drie exclusieve modellen (Galaxy, Mondeo en de cross-over) ook een aanvullend model, met name de Focus, toegewezen krijgen. De productie van de Transit verhuist begin 2004 naar Turkije. Keerzijde van de medaille is dat er in het kader van de herstructurering bij Ford in Genk 1.400 jobs zullen geschrapt worden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer