Twee Belgische artsen vertrekken naar Bagdad

Twee artsen van Geneeskunde voor de Derde Wereld reizen vandaag vanuit Zaventem af naar Irak. Ze hopen de twee andere artsen van de organisatie in Bagdad te kunnen vervoegen.

Belga

Dr. Harrie Dewitte en Dr. Claire Geraets, beiden huisarts bij Geneeskunde voor het Volk (in Genk en Schaarbeek), zullen via de Syrische hoofdstad Damascus proberen het belegerde Bagdad te bereiken. Ze nemen 80 kg antibiotica en chirurgisch materiaal mee, bestemd voor de hospitalen van het Iraaks ministerie van Volksgezondheid en de Iraakse Rode Halve Maan.

De artsen Geert Van Moorter en Colette Moulaert van Geneeskunde voor de Derde Wereld zijn nu al bijna drie weken in Bagdad. Ze staan daar de Iraakse gezondheidswerkers bij. Via hun advocaten in België hebben zij gisteren een kort geding aangespannen tegen de Belgische staat om de wapentransporten naar Irak door en over ons land te verbieden. Redenering is dat deze wapens verantwoordelijk zouden kunnen zijn voor letsels die de dokters in Irak zouden kunnen oplopen. Het geding wordt pas volgende maand behandeld.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer