Antwerpse VLD: geen handtekeningen voor Janssens

De Antwerpse VLD-basis blijft bij haar stelling dat een socialistische burgemeester onaanvaardbaar is. Dat verklaarde de plaatselijke partijvoorzitter Ludo Van Campenhout maandagmiddag in Antwepen. Hij geeft toe niet meteen een uitweg te zien "maar dat is nu eenmaal typisch bij een patstelling".

Belga

Van Campenhout had maandagvoormiddag een onderhoud met de nationale partijleiding over het Antwerps dossier. "Vorige week werd de schijn gewekt dat er een opening gecreëerd werd. Daar hebben wij in Antwerpen met verbazing naar gekeken", verklaarde hij. De Antwerpse VLD blijft bij haar standpunt dat de toekomstige burgemeester niet uit socialistische hoek mag komen. Hugo Coveliers blijft de kandidaat-burgemeester. De VLD-gemeenteraadsleden zullen geen handtekeningen leveren voor de kandidatuur van Patrick Janssens, benadrukte hij.

"Het gaat daarbij niet over de vraag of een cumul mogelijk is, maar wel om wie de leiding van de stad in handen moet nemen", aldus Van Campenhout die vond dat er een einde moet komen aan de ongeschreven regel dat de burgemeester uit de rangen van de grootste partij moet komen. "Die regel heeft ervoor gezorgd dat Antwerpen vandaag in deze situatie zit".

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer