Ecolo naar verkiezingen met slogan 'Ecolo, ça marche'

Zaterdag hebben de Franstalige groenen van Ecolo officieel het startsein gegeven voor hun verkiezingscampagne. Ze deden dat op een meeting in Brussel met als gast het Duitse groene Europees parlementslid Daniel Cohn-Bendit. Meteen werd hun slogan bekend, met name 'Ecolo, ça marche'. De campagne werd gelanceerd met op de achtergrond de oorlog in Irak. Cohn-Bendit en de studenten van de universiteit van Nanterre lanceerde precies dertig jaar geleden, op 22 maart 1968, de beweging die zou leiden tot Mei '68. Daniel Cohn-Bendit pleitte voor een versterking van de Europese Unie en vooral voor een koppeling van het vetorecht van Frankrijk en Groot-Brittannië in de VN-Veiligheidsraad aan een Europees standpunt.

Belga

Federaal Ecolo-secretaris Marc Hordies stelde teleurgesteld te zijn door wat hij de bocht noemde van de ministers Michel en Flahaut over de Amerikaanse militaire transporten door ons land. De andere federaal secretaris van Ecolo, Philippe Defeyt, pleitte zijnerzijds voor een duurzame ontwikkeling, "maar niet de versie-Reynders (nvdr. de federale minister van Financiën) met veel vrije markt, zo weinig mogelijk sociale bewogenheid en een toetsje milieu omdat zulks mooi staat". Defeyt trok ook van leer tegen de fiscale hervorming.

Isabelle Durant verdedigde ten slotte de Ecolo-balans in de regering. Waarbij ze herinnerde aan de samenwerking van Ecolo en Agalev. Politiek secretaris Jos Geysels van Agalev was trouwens aanwezig op de Ecolo-meeting.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer