Formule 1 GP van Maleisië - Alonso en Trulli stunten met Renault

De jonge Spanjaard Fernando Alonso (Renault) en zijn Italiaanse teamgenoot Jarno Trulli hebben zaterdag voor een stunt van formaat gezorgd tijdens de kwalificaties voor de Grote Prijs van Maleisië, de tweede manche om het wereldkampioenschap Formule 1. De Renault-piloten zetten de twee snelste tijden neer en starten dus zondag vanop de eerste rij. Vijfvoudig wereldkampioen Michael Schumacher (Ferrari) moest genoegen nemen met de derde plaats. Voor de 21-jarige Alonso is het de eerste "pole" uit zijn prille carrière. Hij is de eerste Spanjaard in de geschiedenis van de Formule 1 die de polepositie weet te veroveren en is bovendien de jongste piloot ooit op de pole.

Belga

Alonso, die geboren werd op 29 juli 1981, doet met zijn 21 jaar en acht maanden beter dan de Braziliaan Rubens Barrichello, die op 28 augustus 1994 met een Jordan-Hart de pole veroverde in de Grote Prijs van België in Spa-Francorchamps. Barrichello, die het levenslicht zag op 23 mei 1972, was toen 22 jaar en drie maanden oud.

Voor Alonso kon het plezier zaterdag niet op. "Dit is formidabel, ik droom", schreeuwde hij zijn vreugde en ongeloof uit. Ook voor Renault kwam het succes erg onverwacht. Het is al van 17 april 1983 geleden dat de Franse renstal nog eens de twee eerste plaatsen bezette in de startorde van een GP. Alain Prost en Eddie Cheever presteerden dat toen in de GP van Frankrijk. De laatste pole van Renault dateert van 1984.

Het was al van september 1999 geleden dat er nog eens een andere wagen dan een Ferrari, McLaren of Williams de pole pakte.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer