Madonna en Guy Ritchie triomferen op uitreiking gouden Frambozen

De Amerikaanse zangeres Madonna en haar echtgenoot Guy Ritchie hebben zaterdag getriomfeerd op de uitreiking van de "Gouden Frambozen". Die ironische prijzen worden elk jaar toegekend aan de slechtste acteurs, actrices en films die Hollywood het voorbije jaar in de aanbieding had. Madonna sleepte eerst de prijs van "slechtste actrice" in de wacht voor haar povere prestatie in de film "Swept Away". Ze moest de titel wel delen met collega-zangeres Britney Spears. Het blonde tieneridool maakte vorig jaar een twijfelachtig debuut op het witte scherm in de film "Crossroads".

Belga

Ook Madonna's Britse echtgenoot Guy Ritchie deed zijn duit in het zakje. Zijn prent "Swept Away" was volgens de jury de slechtste film én de slechtste remake. Met zo'n staat van dienst won Ritchie uiteraard onbedreigd de categorie "slechtste regisseur". De gebrekkige acteerstijl van Madonna werd even later bevestigd in de nieuwe categorie "slechtste liefdespaar op het scherm". Die titel ging naar de Material Girl en haar tegenspeler Adriano Giannini. Madonna zette de kroon op het werk met een Gouden Framboos voor de slechtste vrouwelijke bijrol in de James Bond-film "Die Another Day".

De Framboos voor de slechtste acteur was weggelegd voor de Italiaan Roberto Benigni, die zich had vergrepen aan de rol van "Pinocchio". Ook George Lucas en Jonathan Hales vielen in de prijzen met hun scenario voor "Star Wars Episode II: attack of the clones". Het was de 23ste editie van de uitreiking van de Gouden Frambozen. De ceremonie vindt steevast plaats aan de vooravond van de Oscars. Ook dit jaar vertoonde zich geen enkele winnaar in de buurt van het hotel in Santa Monica waar de prijzen werden uitgereikt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer