Nijs begrijpt niet waarom KV niveau niet kan aanhouden

KV Mechelen heeft tegen La Louvière de goede prestatie van de vorige thuiswedstrijd tegen Germinal Beerschot niet kunnen overdoen. Met een geplaatste bal van Davy Cooreman won La Louvière op een diefje. In een matige wedstrijd speelde Malinwa vooral na de rust zwak. Al had het anders kunnen verlopen. “De ref moest strafschop fluiten”, meende Marco Nijs.

ghouben

Sven Doms keerde terug uit schorsing en speelde in de plaats van Maarten Tordoir. Ook Jeroen Coppens verscheen opnieuw aan de aftrap als vervanger van de geschorste Valgaerts. De gevaarlijkste Mechelse aanvaller was zoals op Lommel Marco Nijs. Nijs geraakte vroeg in de wedstrijd bijna aan de openingstreffer, maar werd door doelman Jan Van Steenberghe gestopt.

“Van Steenberghe maakte duidelijk een overtreding”, zegt Marco Nijs. “Hij raakt mijn been en voor die overtreding moet de scheidsrechter een penalty fluiten. Mijn been ziet trouwens helemaal blauw. Indien de bal op de stip gaat en het wordt 1-0, krijgen wij een heel andere wedstrijd. In dat geval zouden wij veel meer ruimte gekregen hebben en hadden wij deze wedstrijd kunnen winnen.”

“Tijdens de tweede helft zijn wij helemaal stilgevallen en vraag mij niet waarom. Alleen: als je het gevoel hebt dat je stilvalt, dan moet je een tandje meer steken en dat gebeurde niet. Voor de rust was KV gewoon de betere ploeg. In die periode werd ik enkele keren goed aangespeeld en had ik het gevoel dat het zou kunnen lukken, maar na de rust kreeg ik die ballen niet. Spijtig want tegen La Louvière hadden wij zeker iets kunnen rapen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer