"Désiré Mbonabucya staat er opnieuw"

Met een assist van een herboren Mbonabucya en een doelpunt van Kalisa boekte STVV een “historische” zege op Moeskroen. Het was inderdaad zes jaar geleden dat STVV nog eens punten pakte op het veld van de Henegouwers. “Het was hen geraden het verschil te maken, anders mochten ze deze week niet naar Rwanda afreizen,” legde coach Mathijssen achteraf in de kleedkamers uit.

ghouben

Claude Kalisa en Désiré Mbonabucya keken even alsof ze het in Kigali hoorden donderen. “Het was toch de afspraak dat jullie minstens één keer moesten scoren. Dat is gelukt, dus kunnen jullie het vliegtuig nemen,” zegde Mathijssen eerst nog met een ersntig gezicht om daarna in een schaterlach uit te barsten.

Kalisa en Mbonabucya begrepen eindelijk dat hun trainer hen even aan het jennen was. Van onweer veranderde hun gezicht in een glimlach van oor tot oor. “Rwanda speelt zaterdag een thuismatch tegen Oeganda,”legde Kalisa uit. “Samen met Désiré ben ik geselecteerd. Omdat er maar één vlucht per week naar Kigali is, vertrekken we nu dinsdag al om pas volgende week dinsdag terug te keren.”

Maar eerst hielp Kalisa zijn ploeg nog aan de overwinning in Moeskroen. Een belangrijk doelpunt? “Het was mijn derde goal van het seizoen. Op hoekschoppen ga ik samen met Nicky Hayen naar voor. Normaal moeten we daar voor het gevaar in de lucht zorgen. Maar nu hadden de spelers van Moeskroen mij blijkbaar uit het oog verloren. Ik kreeg de bal voor de voet en trapte hem vrij binnen. De winning goal, al hadden wij de match de eerste helft al moeten beslissen.”

Waarna Jacky Mathijssen in de opbouw naar de bekermatch tegen GBA een nieuw element aan de mentale voorbereiding van zijn ploeg toevoegde. “De vorige wedstrijden heeft iedereen kunnen zien dat Mbonabucya zijn scherpte voor doel kwijt was. Het ergste lijkt achter de rug.Vandaag hebben we een uur lang weer een goede Mbonabucya gezien die opnieuw een verdediging onder druk kan zetten. De echte Désiré staat er stilaan terug.”

“Merci entraineur,” zuchtte de spits achteraf.Was Mbonabucya misschien geprikkeld omdat hij vorige week tegen Antwerp op de bank zat? “Toen was ik nog niet honderd procent. De week voordien was ik ziek geweest. Het was beter dat ik tegen Antwerp niet speelde. De laatste twee weken heeft de trainer zich op training wel speciaal met mij bezig gehouden. We hebben hard gewerkt. Vooral aan mijn explosiviteit. Hij liet me ook heel doelgericht trainen. Met resultaat, want voor het eerst in weken voelde ik me weer echt lekker op het veld.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer