Openbare verkoop voetbalvelden KTH Diest verdaagd

Omdat er te laag geboden werd, is de openbare verkoop van het sportcomplex in Molenstede van vierdeklasser KTH Diest donderdag verdaagd tot 17 april. De openbare verkoop komt er op last van de Rijksdienst voor Sociale Zekerheid, die bezwarend beslag liet leggen op het complex omdat de club naliet haar schuld aan de RSZ af te betalen. Deze bedraagt momenteel zo'n 150.000 euro.

Belga

Het complex omvat onder meer vijf voetbalterreinen, een kantine en kleedkamers en is onmisbaar voor de jeugdwerking van KTH Diest, dat thans zo'n 200 jongeren telt. Om die reden heeft Guido Isenborghs, sinds begin dit seizoen voorzitter van KTH, een reddingsactie opgezet om tijdens deze openbare verkoop dit complex zelf te kunnen kopen. Hiervoor worden via een bvba aandelen verkocht tegen 250 euro per stuk.

"Tijdens de verkoopdag donderdag waren er een vijftal biedingen, waarvan het hoogste 51.000 euro bedroeg, maar dat was dus onvoldoende. Tot 17 april gaan we door met het verkopen van aandelen", zei Isenborghs aan Belga. Hij denkt tegen die tijd voldoende geld bijeen te kunnen brengen om het complex aan te kopen. Het is ongeveer 5 hectare groot en bevindt zich in natuurgebied. Er kunnen derhalve geen woningen gebouwd worden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer