Turkse uitbater van car-wash in Luik doodgeschoten

Zondagmorgen is een Turk doodgeschoten in de car-wash die hij samen met een vennoot uitbaatte aan de Quai du Barbou in Luik. De dader is onbekend, en ook over het motief tast men nog in het duister.

Belga

Zondagmorgen opende Ibrahim Yildirim (26) uit Fléron de car-wash die hij runde tezamen met een landgenoot. Zowat een uur later kwamen zijn vennoot en een student eveneens aan, maar ze zagen Ibrahim niet. Nadat de student en de vennoot een net aangekomen auto gewassen hadden, ging de student een lokaaltje achteraan de car-wash binnen waar hij de zieltogende Ibrahim vond. De Turk was in de rug geschoten met een pistool. Twee kogels waren langs de borstkas weer naar buiten gekomen. Het slachtoffer was buiten bewustzijn, maar leefde nog. Kort daarop stierf de man evenwel.

De politie was snel ter plaatse evenals het parket van Luik. Er bestaat nog geen duidelijkheid over het motief van de misdaad. Ibrahim Yildirim was onlangs veroordeeld tot een gevangenisstraf wegens onvrijwillige doodslag. Enkele jaren geleden reed het slachtoffer een motorrijder aan op de Route de Fléron. De man overleefde de aanrijding niet. Yildirim was toen niet gestopt. Hij werd pas na een langdurig onderzoek en onder meer ook dankzij het RTBF-programma 'Appel à témoins' geïdentificeerd. Eind 2002 werden drie wagens van familieleden van Ibrahim Yildirim in Fléron in brand gestoken.

De gerechtelijke dienst van het arrondissement en de gerechtelijke brigade van Luik voeren het onderzoek.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer