Ian Thorpe verslaat rivaal Grant Hackett op 400m vrij

Olympisch- en wereldkampioen Ian Thorpe heeft zaterdag op de eerste dag van de Australische zwemkampioenschappen in Sydney zijn grote rivaal Grant Hackett verslagen op de 400 meter vrije slag. Thorpe, die na 300 meter onder zijn wereldrecordtijd lag, won in 3:42.41, voor Hackett (3:42.94) en Craig Stevens (3:47.99).

Belga

De tijd van Thorpe is de negende snelste in de geschiedenis op die afstand. De 20-jarige topatleet is al sinds 1998 ongeslagen op de Australische kampioenschappen. Het was zijn zesde opeenvolgende zege op de 400 meter vrije slag. Thorpe is wereldrecordhouder op die afstand. Op de Commonwealth Games 2002 in Manchester klokte hij een tijd van 3:40.08.

Thorpe was ondanks zijn zege niet echt blij met zijn prestatie. "Ik ben een beetje ontgoocheld over de tijd die ik neerzette. Ik was blij met de manier waarop ik zwom en had dan ook verwacht dat mijn tijd beter was", klonk het. De jonge Australiër bereidt zich zich onder leiding van Tracey Menzies voor op het WK van Barcelona in juni.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer