Basket: Joeri Moonen met RBA Two te gast in Zolder

De 99-66-score in de Arenahal degradeert de terugwedstrijd in de halve finales van de Beker van Vlaanderen tussen Zolder en Racing Basket Antwerpen Two (RBA Two) vanavond (20u) tot een prestigeduel. De Sinjoren zijn trouwens aan een bijzonder succesrijk seizoen bezig: kampioen in eerste landelijke A, halve finalist in de Beker van Antwerpen en dus ook al virtueel finalist in de Beker van Vlaanderen.

ghouben

Het succes van RBA Two is ook dat van de 18-jarige Joeri Moonen.Voor de 2m04 grote Breeënaar, die steevast tot de uitblinkers behoorde bij de kampioenenploeg, was het een beetje het jaar van de doorbraak. “Ik heb dit seizoen heel veel bijgeleerd én ook goede resultaten gehaald,” blikt de jeugdinternational tevreden terug.“Ik mag de jongste tijd ook al regelmatig mee met RBA One en krijg daar ook speelminuten.”

Als 16-jarige had Moonen ook al een plaatsje op de bank bij Bree. Zo gunde coach Vervaeck hem zelfs zijn Europees debuut.Maar via Aartselaar kwam hij dit jaar bij Antwerpen terecht. “Zeker na het vertrek van Robert Dekeyser was de Breese jeugdwerking niet top. En alleen blijven om op de bank te zitten bij de eerste ploeg, had ook geen zin.”

Moonen studeert in juni af aan de topsportschool in Merksem, waar hij vier jaar school liep.“Ik ga sowieso verder studeren, wellicht regentaat lichamelijke opvoeding. Basketballen blijf ik wellicht bij Antwerpen, waar ik dan zowel bij de eerste als de tweede ploeg zal spelen. Er zijn al gesprekken geweest in die richting.”

“Mijn doel is om zeker in eerste nationale te spelen. En wie weet hoort op termijn ook de nationale ploeg tot de mogelijkheden.Als je naar de topsportschool gaat,moet je gewoon zo hoog mogelijk willen komen in je sport.” Volgend jaar wordt driepuntshotter Joeri Moonen dus alvast bankzitter in eerste en speelt hij met RBA Two in derde nationale. “Ik heb zopas vernomen dat de eindronde tussen de kampioenen van de verschillende reeksen eerste landelijke overbodig is, omdat enkele ploegen in derde nationale er het bijltje bij zouden neerleggen.”

“Of er geen interesse is van Bree om mij terug te halen? Ik heb wel geruchten in die zin opgevangen, maar concreet was er niets. Ik heb bij Antwerpen, in de persoon van Marek de Mondt, trouwens een heel goede coach en het is er een toffe bende. Het zou wel fijn zijn om ooit terug te keren naar Bree om in de eerste ploeg te spelen. Maar nu nog niet.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer