UCI heft schorsing Team Coast op

De Internationale Wielerunie UCI heeft met onmiddellijke ingang de schorsing van de Duitse formatie Team Coast opgeheven. Team Coast kan bijgevolg zaterdag starten in Milaan - Sanremo.

ghouben

In een communiqué meldde de UCI dat na grondig onderzoek van de documenten die Team Coast aan de UCI heeft bezorgd, is gebleken dat het team al zijn financiële verplichtingen is nagekomen en dat het bijgevolg met onmiddellijke ingang opnieuw in competitie kan komen.

Sportdirecteur Rudy Pevenage, die eind vorig jaar samen met Jan Ullrich van Team Telekom overstapte naar Team Coast, zegt “opgelucht” te zijn dat de problemen van het Duitse team achter de rug zijn. “Ik ben erg blij dat alles eindelijk in zijn plooi valt”, aldus Pevenage.

“Meneer Dahms (Günther Dahms, de eigenaar van Team Coast) moet er nu over waken dat dergelijke zaken zich in de toekomst niet meer voordoen. Alleen op die manier kunnen we in alle rust werken”, vertelde de Belg, die woensdagavond nog naar Milaan reisde. Met welk team hij daar zaterdag aan de start verschijnt, wist hij nog niet te vertellen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer