Henin tegen onbekende Russin op WTA Miami

Justine Henin neemt het zaterdag in de tweede ronde van het WTA-toernooi van Miami (2,96 miljoen dollar) op tegen de onbekende Russin Vera Douchevina, het nummer 392 van de wereld. Henin-Hardenne staat vierde op de wereldranglijst. De jonge Douchevina, amper 16 jaar en 5 maanden oud, plaatste donderdag voor die tweede ronde na een zege tegen de Oostenrijkse Patricia Wartush (WTA 70). Douchevina haalde het in twee sets: 6-0 en 6-3. Het was haar eerste zege in de hoofdtabel van een WTA-toernooi. In mei maakte ze al even haar opwachting op het WTA-toernooi van Warschau. De kwalificatiespeelster werd toen uitgeschakeld in de eerste ronde.

Belga

Tegen Patricia Wartush toonde Douchevina zich oppermachtig. Ze blikte de Oostenrijkse in nauwelijks 38 minuten in. De Russin sloeg 28 winners (Wartush slechts 6) en ging slechts 18 maal in de fout (haar tegenstandster deed dat 26 maal).

De als vierde geplaatste Justine Henin-Hardenne was vrijgesteld in de eerste ronde en verschijnt logischerwijs als favoriete op het veld. De Belgische moet desalniettemin opletten: Vera Douchevina heeft niets te verliezen en heeft bovendien op Key Biscayne al drie wedstrijden in de benen, wat ontegensprekelijk een voordeel is. Henin-Hardenne heeft al drie weken lang geen officiële wedstrijden meer gespeeld. Na haar zege in Dubai trok ze zich in Florida terug om te trainen.

Douchevina kreeg van de organisatoren in Miami een wildcard voor de kwalificaties. In die kwalificaties won ze in twee sets (6-2 en 6-0) van de Paraguayaanse Rossazna Neffa de Los Rios (WTA 100) en in drie sets (6-4, 1-6 en 6-2) van de Tsjechische Zuzana Ondraskova (WTA 133).

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer