Oscaruitreiking wordt mogelijk afgelast

Onverwachte ontwikkelingen in de Irak-crisis zouden tot de afgelasting van de Oscaruitreiking kunnen leiden. Dat hebben de organisatoren bekend gemaakt. Naargelang de ontwikkelingen in Irak zou de plechtigheid de dag zelf nog uitgesteld kunnen worden. De uitreiking vindt normaal volgende zondag plaats. Vast staat alleszins dat de 75ste Oscaruitreiking dit jaar niet op een extravagante manier in beeld gebracht zal worden.

Belga

Tijdens de Oscaruitreiking zullen er strenge veiligheidsmaatregelen gelden. Bewakingsagenten zullen uitgerust zijn met mobiele testapparatuur om eventuele chemische of biologische aanvallen vroegtijdig op te sporen. Een aantal sterren hebben aangekondigd dat ondanks de uitgebreide veiligheidsmaatregelen en de aangepaste toon van het programma de tijd toch niet rijp is om de uitreiking nu te laten plaatsvinden.

Onder meer Will Smith, de steracteur in de 'Man in Black' en Tom Hanks, "mister Hollywood himself" hebben aangekondigd niet te zullen aanwezig zijn. Een 130-tal andere sterren verenigden zich en zullen op de uitreiking een speciaal ontworpen pin voor vrede dragen. Tot deze groep behoren onder meer Dustin Hoffman, Julianne Moore, Jim Carrey en Ben Affleck.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer