Magisch Antwerpen brengt Scheldestad in hogere sferen

Op vrijdag 28, zaterdag 29 en zondag 30 maart organiseert de stad Antwerpen de vierde editie van Magisch Antwerpen. Het gebeuren staat dit jaar in het teken van het element 'Lucht'.

Belga

Het hoogtepunt van het weekend is het klank- en lichtspel. "De hemel huivert", een creatie van Croissant Bleu en regisseur Koen Ghesqiuère, wordt vrijdag- en zaterdagavond om 22.00 uur opgevoerd op de Grote Markt.

Ook het straattheaterfestival is een van de blikvangers van dit magische weekend. Honderdvijftig straatartiesten uit binnen- en buitenland verzorgen het hele weekend lang shows op de Groenplaats, de Handschoenmarkt, het Conscienceplein en de Vrijdagmarkt. Tijdens de stadswandeling 'Antwerpen in vogelvlucht' krijgt de bezoeker de kans om Antwerpen eens op een andere manier te bekijken.

Op zaterdag wordt het luchtruim boven Antwerpen gevuld met vliegtuigen en luchtballons. Negen oldtimer-vliegtuigen zullen in formatie over de Schelde scheren en vanop Linkeroever vertrekken 14 luchtballons, waaronder ook een zeppelin.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer