Sociaal conflict bij telecombedrijf Netnet van de baan

Het personeel van het telecombedrijf Netnet en van het eind vorig jaar overgenomen KPN Belgium heeft vrijdagmorgen met een grote meerderheid van 90 procent het akkoord goedgekeurd dat directie en vakbonden donderdagavond bereikt hadden over de ontslagregeling voor de 11 werknemers die de deur uit moeten. De vakbondsdreiging tot staking is daarmee van de baan.

Belga

Eind januari kondigde de directie van Netnet de intentie aan tot collectief ontslag van 62 van de circa 150 ex-KPN-werknemers. Omwille van de betere cijfers en het feit dat er op 2 maanden tijd al 18 personen vrijwillig opstapten, werd het aantal ontslagen begin deze week onverwacht verminderd tot 10. De directie kondigde tegelijk aan dat het de onderhandelingen over het collectief ontslag stopzette, iets waarmee de vakbonden niet akkoord gingen.

Donderdag werd dan toch een akkoord bereikt over een CAO tot 1/10/2004. De 11 ontslagen werknemers krijgen als ontslagvergoeding bovenop de formule-Claeys nog 1,5 maand. De directie belooft werkzekerheid tot eind 2003. Moedermaatschappij Scarlet stelt zich borg voor eventuele financiële problemen. De vakbonden eisten deze garantie omdat de overname van ex-KPN Belgium strikt juridisch gezien gebeurde door Facilicom, een andere Scarlet-dochter met dezelfde directie en bedrijfsadres als Netnet. Het betreft echter een bedrijf zonder activiteit en met een negatief eigen vermogen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer