AGF France en voorzitter AGF Belgium in beschuldiging gesteld

De Brusselse onderzoeksrechter Michel Claise heeft donderdag François Thomazeau, voorzitter van de raad van bestuur van de verzekeringsgroep AGF Belgium en vice-president van AGF France, in beschuldiging gesteld wegens witwaspraktijken, valsheid in geschriften, gebruikmaking daarvan, en boekhoudkundige en fiscale fraude. Ook het bedrijf AGF France is wegens dezelfde elementen in beschuldiging gesteld. Dat maakt de woordvoerster van het parket van Brussel bekend.

Belga

De beschuldigingen kaderen in het onderzoek dat het parket sinds 1998 voert naar een aantal financiële operaties die door de verzekeringsgroep werden uitgevoerd en die winsten in de orde van 223 miljoen euro genereerden. In België moest op dat bedrag echter 15 pct onroerende voorheffing worden betaald, aldus het Brusselse parket. Het geld dat op Belgisch grondgebied werd beheerd, ging via een aantal fictieve vennootschappen naar Luxemburg. Dat is de mening van het parket, maar wordt door AGF zelf ontkend.

De voorbije maand raakte het onderzoek in een stroomversnelling. Op 24 februari werd het bedrijf AGF Belgium en de voorzitter van het uitvoerend comité in beschuldiging gesteld. Drie dagen later was het de beurt aan de Luxemburgse vleugel van AGF Life, en diens voorzitter van de raad van bestuur, om in het beschuldigdenbankje plaats te nemen.

Het feit dat Thomazeau en AGF France donderdag in beschuldiging werden gesteld is het gevolg van het onderzoek, aldus het parket.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer