Amerikaanse troepen op 100 kilometer van Bagdad

De eerste Amerikaanse troepen zijn zondag opgerukt tot op een honderdtal kilometer van de Iraakse hoofdstad Bagdad. Dat meldt een correspondent van het Franse persbureau AFP die de troepen vergezelt.

Belga

Het zou gaan om de derde divisie infanterie van het Amerikaanse leger. Ze bevinden zich momenteel tussen de steden Najaf en Kerbala. Intussen verzekerde de Iraakse minister van Buitenlandse Zaken Naji Sabri bij zijn aankomst in de Egyptische hoofdstad Kaïro dat er nog steeds geen enkele Iraakse stad definitief gevallen is. Sabri wist ook dat Israël deelneemt aan de "agressie" tegen Irak. "Geen enkele stad is in hun (geallieerde, nvdr) handen gevallen en Oem Qasr biedt nog steeds verzet", verklaarde Sabri. Britse troepen bevestigen dat er nog enkele kleine kernen van verzet aanwezig zijn in Oem Qasr.

Sabri beweerde ook dat Israël zich niet onbetuigd laat. "Irak moet opboksen tegen een Amerikaans-Brits-zionistische agressie", zei de minister. De Iraakse televisie meldde zondag dat er in Bagdad een raket van Israëlische makelij is teruggevonden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer