"207 burgers gewond door bombardementen"

Er vielen 207 gewonden bij de bombardementen op Bagdad in de nacht van vrijdag op zaterdag. Het gaat hoofdzakelijk om vrouwen en kinderen. Dat beweerde de Iraakse minister van Informatie Mohammed Saïd Al-Sahhaf zaterdag.

Belga

De gewonden werden overgebracht naar vijf verschillende ziekenhuizen in de hoofdstad, zei de minister op een persconferentie. Het Amerikaanse en Britse leger voerden de hele nacht bombardementen uit op verschillende Iraakse steden, vooral op de hoofdstad Bagdad. Er werden officiële gebouwen evenals één van de presidentiële paleizen in het centrum van de stad getroffen. Amerikaanse en Britse strijdkrachten vuurden in de loop van de avond 320 kruisraketten af op de Iraakse hoofdstad. Het waren de zwaarste bombardementen op Bagdad tot nog toe.

De minister van Informatie beweerde ook nog dat het Iraakse leger erin geslaagd was meerdere Brits-Amerikaanse aanvallen in het zuiden van het land af te slaan. De Britse en Amerikaanse troepen zouden daarbij "zware verliezen" geleden hebben, aldus nog Saïd Al-Sahhaf.

Hij beweerde dat de Iraakse troepen nog steeds in Oemm Qasr aanwezig zijn en dat de zuidelijke stad niet gevallen is.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer