Celtic Glasgow wipt topfavoriet FC Liverpool uit UEFA-beker

Topfavoriet FC Liverpool is donderdag verrassend uitgeschakeld in de kwartfinales van de UEFA-beker. De Engelsen verloren de terugwedstrijd met 0-2 van het Schotse Celtic Glasgow, de ploeg van Rode Duivel Joos Valgaeren. De heenwedstrijd was op 1-1 geëindigd.

Belga

De wedstrijd, in de Britse pers "Battle of Britain" gedoopt, werd beslist door Thompson (45e) en Hartson (83e). Voor Celtic Glasgow is dit het grootste succes sinds de winst in de Europabeker voor landskampioenen in 1967. De ploeg staat voor het eerst sinds 1974 nog eens in de halve eindstrijd van een Europese bekercompetitie.

In Griekenland heeft FC Porto zich ten koste van Panathinaikos Athene eveneens geplaatst voor de halve finales. FC Porto maakte donderdag de 0-1 thuisnederlaag van een week geleden goed door in Athene na verlenging met 0-2 te winnen. De Braziliaan Derlei scoorde beide treffers voor de Portugezen, in de 16e en de 103e minuut.

Ook het Italiaanse Lazio Roma stootte door naar de halve eindstrijd. Lazio won de terugwedstrijd met 1-2 bij het Turkse Beziktas Istanboel. Stefano Fiore en Lucas Castrom scoorden voor Lazio, Sergen Yalçin voor de Beziktas. Lazio had de heenwedstrijd gewonnen met 1-0.

In de laatste kwartfinale staan het Portugese Boavista Porto en het Spaanse Malaga tegenover elkaar. Malaga won de heenwedstrijd met 1-0.

Vrijdag wordt er in Nyon geloot voor de halve finales, op 10 en 24 april.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer