Juventus naar kwartfinales Champions League

Juventus Turijn heeft zich dinsdag geplaatst voor de kwartfinales van de Champions League voetbal. De Italianen verloren wel met 2-1 van het Zwitserse Bazel, maar konden alleen nog uitgeschakeld worden als ze met meer dan vier doelpunten verschil verloren en Deportivo La Coruna niet won van Manchester United.

Belga

Manchester United, dat met 2-0 verloor bij Deportivo, is met 13 punten groepswinnaar in groep D van de tweede ronde. Juventus, Bazel en Deportivo eindigden met zeven punten en worden gescheiden door de resultaten in hun onderlinge confrontaties (de punten tegen Manchester behaald vallen weg). Dat betekent dat Juventus tweede is, Bazel derde en Deportivo laatste.

De wedstrijden van dinsdag hadden weinig om het lijf. Juventus wist zich praktisch zeker geplaatst en kwam na tien minuten ook nog eens op voorsprong via Tacchinardi. De Zwitsers zagen het onmogelijke van hun opdracht in, maar kwamen tegen het weinig geïnspireerde Juventus toch nog voor rust langszij na een doelpunt van Cantaluppi (38.). In de slotminuut bezorgde Gimenz Bazel nog een verdiende overwinning.

Manchester United, al zeker van groepswinst, trok met een erg jong elftal naar La Coruna. Uit de eerste ploeg maakte alleen Ryan Giggs de reis mee. Deportivo was sowieso uitgeschakeld en bracht dus ook een B-team in stelling. Het werd 2-0 via Victor (32.) en een owngoal van Lynch (47.).

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer