Spelers SK Lommel richten zelf vzw op

Een deel van de spelers van SK Lommel grijpt elke strohalm die nog beschikbaar is om hun club dit seizoen te laten overleven. Een nieuw initiatief werd vandaag/donderdag genomen door 11 spelers, geassisteerd door hulptrainer Luc Beyens en oud-voorzitter Dirk Vanden Boer. Zij besloten om zelf de oprichting van een VZW door te drijven.

Belga

BR>

Dat moet de spelers van SK Lommel, ondanks hun ontslag door de vereffenaars, theoretisch in staat stellen het seizoen verder af te werken vermits de spelers voor de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) nog steeds aangesloten blijven bij de noodlijdende club.

"Deze beslissing is ingegeven door het gevoel en niet door het verstand", opent Vanden Boer. "De spelers hebben inderdaad zelf het initiatief genomen door te starten met de oprichting van een vzw die morgen gefinaliseerd moet worden. Als de vereffenaars Gielen en Driessen daarmee instemmen kan dan zaterdag de wedstrijd tegen Standard doorgaan. Op langere termijn liggen de zaken moeilijker omdat wij dan ook moeten instaan voor de organisatie", realiseert Vanden Boer zich.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer