Gerecht valt binnen bij Berchem Sport

Derdeklasser Berchem zit diep in de nesten.Voorzitter Vasken Cavatti, de clubverantwoordelijken, trainer Mark Brijs en enkele medewerkers worden na een onderzoek van de Federale Politie verdacht van valsheid in geschrifte, fiscale valsheid en inbreuken op de wetgeving betreffende de inkomstenbelasting.

ghouben

De verhoren en huiszoekingen brachten dinsdag het bestaan van een zwarte boekhouding aan het licht.Ondanks de riante positie in de competitie - Berchem staat op enkele punten van promotie naar tweede klasse - ziet de toekomst van de club er bijzonder somber uit. Blijkens de bekentenissen is het de gewoonte dat spelers bij Berchem twee contracten tekenen:één officieel, dat naar de bond werd opgestuurd en werd aangegeven aan de belastingen, één niet-officieel, waarin onder meer het puntengeld was opgenomen en dat níét werd aangegeven. Gemiddeld krijgen de spelers dertig procent in het wit betaald en zeventig procent in het zwart.

Na de ondervraging werden meteen enkele huiszoekingen verricht, waarbij de zwarte boekhouding werden aangetroffen in de kelder van een clubmedewerker.

Het onderzoek spitst zich vooral toe op voorzitter Vasken Cavatti. Ook hij werd dinsdag meegenomen voor ondervraging, maar waste zijn handen in onschuld. Ik versta geen Nederlands en heb alles ter goeder trouw ondertekend, zo verklaarde de Armeense zakenman tegenover de politie en hij schoof de schuld af op de administratieve ondergeschikten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer