Derde klasse of vierde provinciale voor Lommel?

De huidige vzw houdt op te bestaan. Dus moet er een nieuwe vzw worden opgericht die het stamnummer van de club overneemt. Dat moet voor 31 maart aanstaande gebeuren. Om de schrapping van de bondslijsten te voorkomen, moet die nieuwe vzw bovendien de bondsschulden overnemen en betalen. Dat zijn de achterstallige spelers- en trainerslonen (inclusief de pensioengelden), de eventuele (transfer)schulden aan andere clubs en de schulden aan de bond.

ghouben

Het gaat in totaal om een kleine 500.000 euro. Het jeugdbestuur heeft met dat doel en onder leiding van jeugdcoördinator Michel Beckers al een feitelijke vereniging in het leven geroepen. Omdat het nieuwe Lommel SK niet al de schulden (RSZ, bedrijfsvoorheffing, leveranciers enz..) zal betalen, gaat het over een sanctioneerbare overdracht van stamnummer en wordt de club in derde klasse gestraft met een handicap van -9 punten (-3 per periode).

Stel dat de nieuwe vzw pas na 31 maart het stamnummer overneemt, dan start het nieuwe Lommel SK ook in derde klasse, maar krijgt het voor het seizoen daarop een extra sanctie: de degradatie naar bevordering. Daar kan Lommel dan enkel aan ontsnappen als het in derde klasse de promotie afdwingt.

Slaagt de nieuwe vzw er niet in de bondsschulden af te betalen, dan wordt het stamnummer door de Voetbalbond geschrapt. De enige mogelijkheid die Lommel SK dan nog rest, is een totaal nieuwe club op te starten in vierde provinciale.