Drugdealers aangehouden in Bergen

Het gerecht in Bergen heeft vrijdag zeven drughandelaars aangehouden in het kader van een grootscheepse drugsactie die donderdag onder de noemer "Market" uitgevoerd werd. Daarbij werden een 12-tal huiszoekingen uitgevoerd waarbij in totaal voor 250.000 euro drugs in beslag werden genomen, zo heeft het parket in Bergen vrijdag meegedeeld.

Belga

De drugs zouden uit Nederland afkomstig zijn en via Antwerpen in Bergen verkocht zijn aan vooral Franse klanten. De agenten vonden in appartementen en kamers aan de rue Fétis en de rue du Grand Trou Houdart in totaal 6 kilogram heroïne, 300 gram cocaïne, 400 XTC-tabletten, samen goed voor 250.000 euro. Daarnaast werden ook een revolver, 2.500 euro, pruiken, gsm's, precisieweegschalen en materiaal om drugs te verwerken, in beslag genomen. Bij de huiszoeking in één van de panden probeerde een man langs het dak te ontsnappen. De agenten konden hem echter vatten.

Bij de actie zijn zeven personen aangehouden. Ze verbleven allen illegaal in ons land. Bij gelijkaardige acties op 14 en 21 januari werden al 14 mensen aangehouden. In vier maanden tijd zijn in Bergen 40 personen aangehouden voor drugsfeiten. Volgens de Bergense substituut die belast is met de drugsdossiers, Christian Henry, leggen de drugs steeds hetzelfde parcours af. "Zo is er steeds een link tussen Nederland en Bergen en gaat die via een Antwerpse basis. Meer en meer wordt vastgesteld dat het gaat om goed georganiseerde handelaars en niet meer om amateurs zoals vroeger."

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer