Ex-Sabéniens mogelijk met lijst naar verkiezingen

Ex-Sabéniens nemen mogelijk deel aan de federale verkiezingen van 18 mei. Maria Vindevoghel, voormalig militante voor het ACV bij Sabena, werkt aan de samenstelling van een lijst. Het initiatief bevindt zich wel nog in een pril stadium. Er zijn nog niet genoeg kandidaten en ook de wettelijke procedure om deel te kunnen nemen aan de verkiezingen, moet nog worden opgestart.

Belga

Vindevoghel, die destijds militeerde voor ACV-Transcom bij het grondpersoneel, wilde donderdag niet veel kwijt over het initiatief. Het zou gaan om een verkiezingslijst voor de Kamer, en enkel in de regio Brussel-Halle-Vilvoorde. "Daar wonen ook de meeste ex-Sabéniens." De naam van de lijst wilde ze niet verklappen.

Ook over het programma bleef de voormalige Sabena-werkneemster vaag. "We willen onze stem als werknemers laten horen, ons verzetten tegen de sociale politiek zoals die door de huidige regering werd gevoerd", zegt zet. Maar ook andere thema's als degelijk onderwijs en het verzet tegen de oorlog in Irak zouden deel uitmaken van het programma.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer