Korpschef Lamine preventief geschorst

De Antwerpse korpschef Luc Lamine werd door burgemeester Detiège preventief geschorst. Hij is officieel in verdenking gesteld wegens valsheid in geschrifte en verduistering.Hij kocht vorig jaar vrouwenkleren en lederwaren voor dames met zijn Visa-kaart uit de politiebegroting en “verantwoordde” die uitgaven bij het schepencollege met vervalste documenten.

ghouben

Ook hoofdcommissaris Luc Van Beylen wordt officieel verdacht van verduistering. Burgemeester Detiège heeft Eddy Baelemans aangesteld als waarnemend korpschef van de Antwerpse politie. Baelemans is hoofdcommissaris binnen de Antwerpse lokale politie en leidt de verkeerspolitie en de cel openbare orde.

De nieuwe ontwikkelingen draaien volgens het Antwerpse parket uitsluitend rond uitgaven met Visa-kaarten uit de politiebegroting.Korpschef Luc Lamine, Luc Van Beylen en drie andere topfiguren van de Antwerpse politie zijn dinsdag, op bevel van onderzoeksrechter Dirk Verhaeghe, uren ondervraagd door de Generale Inspectie van de federale en lokale politie, ondersteund door de Centrale Dienst ter Bestrijding van de Corruptie (CDBC) en de Centrale Dienst voor Georganiseerde Fraude.

Het gerecht tilt er zwaar aan dat Lamine documenten heeft vervalst om zijn met een Visa-kaart van de politie gedane privé- uitgaven ten aanzien van het schepencollege te verantwoorden.

Ook hoofdcommissaris Luc Van Beylen zit in nauwe schoentjes. Hij heeft zijn Visa-kaart van de politie niet alleen misbruikt, maar de limiet ook met 1.000 euro overschreden. De betichting van verduistering slaat op een reis die Van Beylen vorig jaar in Frankrijk maakte.Er zijn dinsdagavond ook nog huiszoekingen geweest op de privé-adressen van Lamine en Van Beylen en op het hoofdcommissariaat van de Antwerpse politie.

Lamine en Van Beylen riskeren maximum vijf jaar cel en een geldboete tot 5.000 euro, als de beschuldigingen worden bewezen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer