Familie Beckham uit de kleren voor de kunst

Het favoriete Britse paar David en Victoria Beckham heeft poedelnaakt voor een dubbelportret geposeerd. Niet-kunstliefhebbers die het portret toch willen aanschouwen wezen gewaarschuwd: het gaat om abstracte kunst.

Belga

De voetbalster van Man United, 27, en zijn twee jaar oudere vrouw, ex-Spice Girl "Posh" Adams, hielden het volgens het boulevardblad The Sun overigens erg preuts: zij namen een polaroidfoto van henzelf om die vervolgens aan de Duitse kunstenaar Jochen Allardice-Grein te bezorgen. Die maakte daaruit via de computer een levensgroot dubbelportret waarop enkel intimi het Gevierde Paar zullen herkennen.

Onherkenbaar naakt is zowat de nieuwe hype bij 's werelds "bold and beautiful". Ook Madonna en haar man Guy Ritchie hebben reeds een portret laten maken door de Duitse artiest. Allardice-Grein meent dat "discretie" de sleutel van zijn succes is: "Mijn werken vertonen geen gelijkenis met de originelen", zegt hij. "Enkel de geportretteerde weet wat het schilderij eigenlijk voorstelt".

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer