Israëlische commando's arresteren lokale leider Hamas

Israëlische commando's hebben vrijdagochtend vroeg de leider van de radicale Palestijnse Hamas-beweging in de Westoeverstad Qalqiliya opgepakt. Hamas-commandant Raed Hutri zou in juni 2001 de door zijn neef gepleegde zelfmoordaanslag op een nachtclub in Tel Aviv hebben gepland, waarbij 21 mensen omkwamen.

AP Ned

Israëlische militairen arresteerden elders op de Westoever nog twaalf Palestijnse extremisten, meldde het leger. In het nabij Bethlehem gelegen dorp Doha haalden militairen het huis neer van een extremist die begin vorig jaar werd doodgeschoten toen hij een aanval op een joodse nederzetting wilde plegen.

Israël houdt zijn grenzen met de Palestijnse gebieden sinds maandag voor iedereen gesloten. Daardoor kunnen zo'n 20.000 Palestijnen wier vergunning om in Israël te werken nog niet is ingetrokken, de grens niet meer over. Israël sloot de grenzen met het oog op het Poerimfeest. Aanvankelijk zouden de grensovergangen na het joodse feest weer gedeeltelijk worden geopend, maar vanwege de oorlog in Irak heeft de Israëlische regering besloten dat niet te doen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer