opschortingen in proces rond paramilitaire opleidingen Schaarbeek

De (Franstalige) strafrechtbank van Brussel heeft vrijdag een aantal vrijspraken en opschortingen uitgesproken in de rechtszaak over de paramilitaire opleidingen bij de politie van Schaarbeek. Ook de instructeur in gevechtssporten François Toussaint, die ooit voor de FBI werkte, ging vrijuit.

Belga

Hij werd vervolgd voor slagen en verwondingen, maar de rechtbank oordeelde dat die feiten kaderen in de curcussen die hij gaf.

In dit gerechtelijk onderzoek werd op 25 februari 1997 een spectaculaire huiszoeking uitgevoerd in het politiecommissariaat van Schaarbeek. Agenten werden ervan beschuldigd in beslag genomen goederen door te verkopen en met de opbrengst cursussen in gevechtssport te organiseren. De toenmalige commissaris Johan Demol, vandaag Brussels parlementslid van het Vlaams Blok, vroeg Toussaint om die curcussen te organiseren.

Een adjunct-commissaris werd wel schuldig bevonden van het plaatsen van illegale telefoontaps en het verstrekken van een dosis heroïne aan een informant die zonder zat. Omdat de feiten reeds lang geleden gepleegd werden, kreeg die man, net als nog een andere beklaagde, strafopschorting.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer