Politieman gewond bij postoverval in Koekelberg

Drie of vier gangsters hebben vrijdag met automatische vuurwapens een overval gepleegd op postkantoor Brussel 8 in Koekelberg. Op hun vlucht botsten ze op de toegesnelde politie. Bij een vuurgevecht werden meerdere schoten afgevuurd. Eén agent werd in de arm getroffen. Zijn leven is niet in gevaar, preciseerde Johan Berckmans, woordvoerder van de politiezone Brussel-West.

Belga

De overval was gericht op het postkantoor aan de Steengroefstraat 21 in Koekelberg. Om 09.58 uur werd de politie gealarmeerd. Twee patrouilles waren snel ter plaatse.

Omsingeld in de garage van het postkantoor, vuurde één van de daders meermaals naar een politiewagen. De bestuurder versnelde meteen.

In het voertuig zijn nadien meerdere kogelinslagen aangetroffen op manshoogte. Eén projectiel doorboorde de koffer, de voorste zetel en de pull van een 31-jarige agente (Els) vooraleer in het dashbord in te slaan. Als bij wonder werd de agente niet gewond. De kogel liet wel een gat achter in haar blouse en pull.

Vanop de parking vluchtten de overvallers weg in een donkere Audi A4. De inzittende schoten meermaals naar de agenten van de tweede patrouille. Daarbij werd een 30-jarige politieman (Zouhair) in de arm getroffen. In totaal zijn zowat 10 inslagen teruggevonden. De ordediensten zetten de achtervolging in maar verloren op de E40 het spoor van de overvallers.

Uit de eerste getuigenverhoren blijkt dat daders met drie of vier waren. Ze droegen carnavalmaskers en waren uitgerust met kalasjnikovs. Ze verbrijzelden het glas van de loketten en bedreigden het personeel met hun oorlogswapens om uit de geldkluis een onbekende buit op te eisen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer