BBTK Brussel-Halle-Vilvoorde dreigt met staking

Een deel van het personeel van het BBTK Brussel-Halle-Vilvoorde heeft donderdag een stakingsaanzegging ingediend naar aanleiding van "de voortdurende morele intimidatie" en "het niet naleven van de regels van sociaal recht". Zo staat in een anonieme mededeling. In de afdeling Brussel-Halle-Vilvoorde van het ABVV brak de affaire Faust uit.

Belga

Volgens een bediende bij het BBTK, die liever anoniem wenste te blijven, is de situatie fors verslechterd sinds de afdeling onder de voogdij kwam van Christian Roland. De bediende zei te spreken voor al het personeel. Als voorbeelden noemde hij het openen van persoonlijke briefwisseling, het inzetten van een controle-arts en een overvloed aan aangetekende zendingen naar de personeelsleden. De stakingsaanzegging gaat gepaard met strafrechterlijke klachten -voor het achterhouden van persoonlijke post- en een klacht wegens pesterijen op het werk, staat in de mededeling.

Met de stakingsaanzegging vragen de werknemers onder meer dat het sociaal recht wordt nageleefd, dat de nieuwe administratief directeur Brullemans wort afgezet en dat maatregelen worden genomen om terug te komen tot een serene werksfeer.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer