Openbaar vervoer in Gent rijdt niet uit

Het Gentse stadsnet van vervoersmaatschappij De Lijn ligt vrijdag lam door een vakbondsactie voor een socialer Europa. Alleen tramlijn 1 (Gent-Sint-Pieters - Evergem) en trolleylijn 3 (Mariakerke - Gentbrugge) rijden uit, maar slechts tot 20.00 uur. Vanaf 23.30 uur rijden alleen de nachtbussen. Dat zegt woordvoerder Frank Vanden Bulcke van De Lijn Oost-Vlaanderen.

Belga

"De Gentse stadslijnen liggen voor 85 procent lam, de streeklijnen in de Gentse regio voor twee derde. Tramlijn 1 en trolleylijn 3 zijn de enige stadslijnen die rijden", aldus Vanden Bulcke.

In het Waasland, de Denderstreek en de Vlaamse Ardennen is gemiddeld 80 à 85 procent van de lijnen vrijdag in gebruik. Zo rijden in de Vlaamse Ardennen alleen de bussen naar Geraardsbergen en Gavere niet uit. De belbussen, uitgezonderd die voor Oostakker, rijden allemaal.

Vrijdagnamiddag kan die situatie nog wijzigen, zegt Vanden Bulcke. "Rond 13.00 uur beginnen de namiddagploegen en traditioneel komt er in de namiddag iets minder volk opdagen dan in de voormiddag", zegt de woordvoerder.

Problemen met reizigers zijn er voorlopig niet, ofschoon er altijd mensen verrast zijn, "omdat ze geen krant gelezen of geen radio gehoord hebben".

Reizigers met vragen over de bussen en trams in Oost-Vlaanderen kunnen vrijdag bellen op het nummer 09-210 94 91.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer