Gedeputeerden geven 87.000 € uit met VISA-kaart

De Limburgse gouverneur, zes gedeputeerden, voorzitter en griffier hebben sinds hun aantreden op 1 januari 2001 voor een bedrag van 87.000 euro representatiekosten gemaakt.

ghouben

Naar aanleiding van het financieel debacle in Antwerpen had N-VA-oppositieraadslid Jan Peumans daarover een vraag gesteld. De Limburgse deputatie speelde gisteren open kaart tijdens de provincieraad. Bijna 69.000 euro bleken de zes gedeputeerden uitgegeven te hebben aan restaurantkosten, verblijfkosten in het buitenland, tankbeurten voor dienstwagens en kleine relatiegeschenken als bloemen en huwelijkscadeaus.

De gouverneur, griffier en voorzitter soupeerden op hun beurt iets meer dan 18.000 euro op met hun VISA-kaart. “De rekeningen worden drie keer per jaar intern gecontroleerd, extern gebeurt dat door het rekenhof. Onregelmatigheden zijn niet gevonden. En neen, plafonds zijn er niet wat die uitgaven betreft,”verduidelijkte gedeputeerde Vandeput de uitgebreide nota die door griffier Martens over het VISA-gebruik sinds 1 januari 2001 opgesteld werd.

Dat het in Limburg druppelt als het in Antwerpen regent, werd bij deze dus ontkracht.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer