Fred Nolf en Roger Bekaert aangehouden

Ontslagnemend stadssecretaris Fred Nolf en stadsontvanger Roger Bekaert zijn door de Antwerpse onderzoeksrechter Verhaeghe aangehouden. De twee zijn in verdenking gesteld wegens mededaderschap aan valsheid in geschrifte, verduistering en actieve en passieve omkoping. Beiden moeten binnen de vijf dagen voor de raadkamer verschijnen die over hun verdere aanhouding zal beslissen. Adjunct-stadssecretaris Freddy Vandekerckhove is ook in verdenking gesteld wegens misbruik van vertrouwen en verduistering. Hij is niet aangehouden.

Belga

BR>

De drie stadsambtenaren werden woensdagnamiddag door Antwerpse speurders ondervraagd. Woensdagavond werden ze dan ter beschikking van onderzoeksrechter Dirk Verhaeghe gesteld en overgebracht naar een politiecel. Het verhoor door de speurders volgde op zoekingen in de woningen en de kabinetten van de drie betrokkenen woensdagmorgen. Daarbij werd op het kabinet van Vandekerckhove de boekhouding van de vzw Antwerpse Haven- en Vaartinitiatie in beslag genomen.

Nolf werd woensdag door de anticorruptiespeurders op de rooster gelegd over de dubieuze uitgaven met zijn visa-kaart en het vermeende misbruik bij de Antwerpse vzw Soma. Nolf zou onder meer meubels en een digitale camera hebben gekocht met geld van de stad. Hij wordt ook genoemd in andere dossiers, zoals het corruptie-onderzoek naar publiciteitsfirma JC Decaux. Bekaert en Vandekerckhove zouden zichzelf verrijkt hebben via de stedelijke vzw's Soma en Telepolis. Ze zouden onder meer gps-systemen, fotocamera's en satelliettelefoons hebben gekocht met subsidies van de stad.

Op dinsdag 11 maart bood Fred Nolf zijn ontslag aan bij burgemeester Detiège. In zijn ontslagbrief zei Nolf onschuldig te zijn, maar in de toen heersende sfeer van verdachtmakingen niet langer te kunnen functioneren. Tegen de twee andere ambtenaren werd op dezelfde dag een tuchtprocedure gestart.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer