Antwerpse stadsdiensten dicht tijdens vakbondsactie

Zowat alle Antwerpse stadsdiensten zijn donderdagmiddag tussen 12.00 en 14.00 uur enige tijd dicht geweest wegens een werkonderbreking van de stedelijke ambtenaren. Daartoe hadden de vakbonden opgeroepen. Die wilden met de actie tonen "dat ze zich vernederd voelen, nu ze in de schandaalsfeer als fraudeurs en zakkenvullers worden afgeschilderd".

Belga

De actie werd gehouden onder de titel "vijf voor twaalf", want volgens de vakbonden is het hoog tijd dat er een oplossing komt voor de crisis in de Antwerpse politiek en topambtenarij. Zowat 500 ambtenaren uit diverse diensten kwamen rond het middaguur naar de Antwerpse Grote Markt. Ze deelden er pamfletten uit waarin ze stelden niet te willen worden afgeschilderd als luiaards, zakkenvullers of fraudeurs.

De actievoerders zeggen het slachtoffer te zijn van de huidige schandaalsfeer die heerst in de Antwerpse politiek en ambtenarij. "Het is niet omdat er aan de top gesjoemeld wordt, dat dit overal zo is", luidde het. Of ook: "Wij moeten besparen, terwijl hier het geld door ramen en deuren verdwijnt".

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer