Team Van Zon Honda voorgesteld in Beringen

Gisteren werd in Beringen het Team Van Zon Honda voorgesteld. Het team brengt in het WK supersport de Limburger Werner Daemen en de Schot Iain MacPherson in stelling. In het EK superstock verdedigt de West-Vlaming Nicolas Saelens de Honda-kleuren.

ghouben

Twee weken geleden werden beide kampioenschappen al op gang geschoten. Daemen eindigde na een indrukwekkende remonte op de 10de plaats in Valencia, MacPherson 18de. In de superstock finishte Saelens als 19de.

“Onze nieuwe Honda is een prachtding,” zegt Daemen.“We krijgen nu rechtstreekse steun van de fabriek in Japan. Ideaal. Geloof me: vergeleken met vorig jaar hebben we tien stappen vooruitgezet.”

Ambitie is er genoeg in het Van Zon Honda Team.“Mijn doel? Da’s simpel: wereldkampioen worden,” zegt de 34-jarige MacPherson, vice-wereldkampioen in 1999, resoluut.Werner Daemen (31) houdt het eerder bescheiden:“Zo hoog mogelijk eindigen. Ik wil continu in de toptien finishen.Wie in de toptien eindigt, kan ook wedstrijden winnen.Want het verschil tussen de nummer één en de nummer tien is ontzettend klein. Het seizoen is voor mij alvast goed begonnen in Valencia. Hopelijk blijf ik dit jaar wel gespaard van blessures (vorig jaar gooide een schouderkwetsuur roet in het eten, nvdr). Ik denk dat ik samen met Iain heel ver kan geraken.”

Nicolas Saelens, neef van autocoureur David, is met zijn 21 de benjamin in de groep. De West-Vlaming begint aan zijn tweede seizoen (vorig jaar bij Ducati) in het EK superstock.“De professionaliteit in dit team viel me meteen op. Beter kon ik niet zitten. Alles wordt tot in de puntjes verzorgd. Het enige wat ik moet doen,is racen. Heerlijk. Mijn doel? Vanaf de tweede of derde race wil ik constant in de punten rijden. Ervoor zorgen dat de mensen in het milieu mijn naam leren kennen.”