Bocholt: Dief sluipt overdag klaslokaal binnen

Een dief is er in geslaagd ongezien een open klaslokaal binnen te dringen in de basisschool van Reppel. Hij stal het geld van Broederlijk Delen en de portefeuille van de juffrouw. Een maand geleden werd in Kleine- Brogel ook al een verdacht persoon opgemerkt in de omgeving van de school.

ghouben

Een stiekeme dief is woensdag binnengedrongen in een klaslokaal van de basisschool in Reppel toen de juf samen met haar kinderen in het computerlokaal zat. In het klaslokaal werd de spaarpot van Broederlijk Delen leeggehaald. De dief stal ook de portefeuille van de lerares.

“De dief had het moment goed uitgekozen. Net of hij wist wanneer het klaslokaal verlaten was,” reageert directeur André Kerkhofs. De man diende woensdag een klacht in bij de lokale politie. “In de buurt werd een man gesignaleerd die zich uitgaf voor een lid van een organisatie die opkomt voor zieke kinderen. Hij belde aan bij een aantal mensen en vroeg of ze geld wilden geven. Dat voorval liet ik ook aan de politie weten omdat het zo vreemd was.We verdenken eigenlijk die man van de diefstal. Volgens mij belde hij gewoon aan om te zien of er iemand thuis was.Als de deur werd opengedaan, verzon hij snel een smoes. In deze school lopen zoveel mensen binnen en buiten, het valt gewoon niet op.Maar toch, je moet maar het lef hebben om zoiets te doen.”

De directeur wil de andere scholen waarschuwen.“Want zo’n diefstal is natuurlijk gemakkelijk. Ik hoorde al dat er in Kleine-Brogel ook problemen zijn geweest.We gaan uiteraard maatregelen nemen.Alle klaslokalen gaan op slot als er niemand meer aanwezig is en het geld voor Broederlijk Delen gaan we ook ergens anders leggen,” besluit Kerkhofs.

De zonechef van de politiezone Kempenland bevestigt dat er vorige maand verhoogde waakzaamheid was rond de lagere school van Kleine-Brogel omdat er een verdachte persoon was gesignaleerd. Maar het kwam daar niet tot een diefstal.Voor het overige werden nog geen gelijkaardige feiten gemeld bij de politiezones in Noordoost- Limburg.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer