Ontsnapte Hasseltse gevangene met vriendin ondergedoken

De 20-jarige gevangene die vorige donderdag aan de gevangenis van Hasselt kon ontsnappen, is nog altijd voortvluchtig.Het gerecht vermoedt dat hij zich ergens schuilhoudt met zijn vriendin, van wie geen spoor meer is sinds de ontsnapping van de jongeman.

ghouben

De 20-jarige Saïd Seddiki uit Hasselt kon donderdag rond 15.30 uur vluchten aan de gevangenis op de Martelarenlaan. Hij wist zich los te rukken toen de politie van Scherpenheuvel hem na een verhoor terugbracht naar de gevangenis. De man, die in de cel zat voor onder meer diefstallen en inbraken en verdacht wordt van nog andere feiten, verdween tussen de menigte schoolgaande jeugd.

Saïd Seddiki is 1,75 tot 1,80 meter groot. Hij heeft een mager gestalte en kort zwart krullend haar, waarbij de haren zijdelings van het hoofd en achteraan bijna volledig zijn afgeschoren.Op het ogenblik van zijn ontsnapping droeg hij een donkerbruine jas in daim, een groen-zwart geblokt wollen hemd, een zwarte jeans broek en lichtbruine schoenen. Hij droeg de boeien nog aan de rechterpols.