Jongeren ontdekken technische kant van de auto op 3 mei

Op 3 mei houdt Educam, het nationale opleidingscentrum voor de autosector, een Doe-Dag voor jongeren. Ze kunnen er ontdekken hoe je een autoband moet verwisselen, hoe een technische controle wordt uitgevoerd en hoe een auto getakeld wordt. De doe-dag moet het orgelpunt worden van de Garagasten-campagne, die meer jongeren naar een beroep in de autosector wou lokken.

Belga

In september vorig jaar lanceerde Educam de campagne. Het centrum wou alle facetten van auto's en techniek tonen aan de jeugd. Die schrikt vaak nog terug voor een carrière in de autosector. En zeker nu het belang van techniek en technologie in de wagen alsmaar groter wordt, vindt de autosector alsmaar moeilijker bekwame jongeren met voldoende technische bagage.

Op 3 mei organiseert Educam een Doe-dag voor jongeren op de terreinen van Brussels Kart Expo in Groot-Bijgaarden. Jongeren van 12 tot 14 jaar kunnen er met hun ouders ontdekken wat op technisch vlak allemaal nodig is om een auto te kunnen rijden. Bandenwissels, technische controles, workshops, oefeningen met vorkliften, dodehoekspiegels, fietsateliers, een ecomarathon van futuristische en ecologische wagens, een tolwagen, maar ook takeldemonstraties moeten de jongeren warm doen lopen voor techniek.

Jongeren die geïnteresseerd zijn, moeten zich wel inschrijven op de site van De Garagasten-campagne. Meer informatie daarover is te vinden op