FIFA-voorzitter voorstander van videobeelden bij betwistbare goals

Joseph Blatter, de voorzitter van de Wereldvoetbalbond (FIFA), liet maandag in Londen optekenen dat hij voorstander is van het gebruik van videobeelden om vast te stellen of de bal al dan niet over de doellijn is gegaan. "Ik ga akkoord met de controle van de doellijn. Maar tot vandaag hebben talrijke onderzoeken nog geen praktische en toepasbare oplossing opgeleverd", vertelde Blatter aan de pers.

Belga

"Wij willen geen videobeelden gebruiken om buitenspel te checken of om na te gaan of een actie zich binnen of buiten het strafschopgebied afspeelde. Dat blijft de verantwoordelijkheid van de drie scheidsrechters", voegde de Zwitser er wel aan toe.

Zaterdag had de International Board, het organisme dat de wetten van het voetbalspel beheert, het idee van Michel Platini verworpen om achter elke doellijn een extra scheidsrechter te plaatsen om zo elke betwisting over fases in het strafschopgebied te vermijden.

Blatter bevestigde ook dat tijdens de Confederatiebeker van 18 tot 29 juni in Frankrijk de scheidsrechter en zijn assistenten met een radioverbinding met elkaar kunnen communiceren.

Voorts verwierp de wereldvoetbalbaas de idee om het aantal deelnemers aan de WK-eindronde van 32 naar 36 te brengen in 2006 in Duitsland, zoals gevraagd door de Zuid-Amerikaanse Confederatie.