Real met het mes op de keel

Elf matchen hebben de zestien overblijvers erop zitten, maar echt spannend wordt het pas vanaf vanavond. Real Madrid moet zich op de laatste speeldag van de tweede ronde nog kwalificeren voor de kwartfinales. Alleen winst op het veld van Lokomotiv Moskou biedt de titelverdediger zekerheid.

ghouben

Haalt Dortmund een beter resultaat dan de Koninklijke, dan is de grootste verrassing in de geschiedenis van de Champions League een feit. Het vlijmscherpe mes staat op de keel.

In groep D zijn de teerlingen gevallen. Alleen een mirakel - lees: 5-0 verlies in Bazel - kan Juventus uit de kwartfinales houden, Manchester United had die zekerheid al twee weken. Dus zijn alle ogen vanavond gericht op de prestatie van Real Madrid. Rekenen doet men best niet in Bernabeu, het valt nog af te wachten met welke ploeg het al geplaatste AC Milan een gemotiveerd Dortmund ontvangt.

Ook al beloofde Trainer Ancelotti het spel eerlijk te spelen en zijn beste spelers op te stellen. “Wij mogen alleen naar onszelf kijken,” beseft trainer Vincente Del Bosque, die zijn spelers vroeg hun verantwoordelijkheid op te nemen.

“Alleen winnen telt, ik aanvaard geen excuses. Niemand moet achteraf komen aandraven met de slechte staat van het veld of de barre weersomstandigheden in Moskou.We weten dat het vriest en dat het kan sneeuwen voor de match. Maar ook dan moeten we bewijzen dat we een plaats in de kwartfinales waard zijn.”

Real boekte vorige week overigens zijn 50ste zege in dit toernooi - een record - maar met die cijfers komt men in Moskou niet ver. Ondanks het feit dat Lokomotiv amper één puntje sprokkelde in deze tweede ronde, kan het spoken in Moskou. Zeker als de thuisploeg met haar geliefd countervoetbal kan uitpakken. Bovendien pakten de Russen hun enige puntje in deze Champions League... in Madrid.En James Obiorah liet toen in de 93ste minuut dè unieke kans liggen om de drie punten mee te pakken.

Redder van Real in die wedstrijd was Raul Gonzalez. Met twee van zijn zeven goals in deze Champions League werd hij uitverkozen tot man van de match. Ook vanavond moet hij met spitsbroeder Ronaldo en hun foeriers Zidane en Figo het verschil maken voor de miljardairsploeg.

Golden boy Raul - in zijn contract dat in 2005 afloopt, staat een afkoopclausule van... 190 miljoen euro - is met 41 doelpunten bovendien topscorer in de geschiedenis van het toernooi én de man in vorm. Real mist vanavond, naast de geschorste Roberto Carlos en de nog steeds geblesseerde Hierro, misschien ook Ivan Helguera.

Hij beslist pas vlak voor aanvang van de partij of een enkelblessure hem te veel last berokkent om te spelen. De wedstrijd wordt al afgetrapt om 18.30 uur.