Wereldbeker voetbal 2014 in Brazilië

De Zuid-Amerikaanse Voetbalconfederatie (CSF) heeft maandag Brazilië aangeduid als gastland voor de Wereldbeker 2014, tijdens een zitting van haar uitvoerend comité in het Paraguayaanse Asuncion. "De tien landen van de CSF hebben unaniem beslist om de Mondial 2014 in Brazilië te laten plaatsvinden", kondigde CSF-voorzitter Nicolas Leoz aan.

Belga

Op 7 maart had de Wereldvoetbalbond (FIFA) het WK 2014 toegekend aan Zuid-Amerika in het kader van het nieuwe rotatiesysteem dat voor de organisatie van de competitie geldt. Voorzitter Leoz verklaarde dat "Brazilië het land is met de beste infrastructuur en dat de toekenning ook een teken van erkentelijkheid is voor het land, dat al zoveel trofeeën heeft gewonnen en het voetbal van ons continent tot op wereldniveau heeft gebracht."

Na Azië in 2002 (Zuid-Korea/Japan), Europa in 2006 (Duitsland) en Afrika in 2010 (land nog aan te duiden) "is het gerechtvaardigd dat wij in 2014 de organisatie kregen", aldus nog Leoz.

Zuid-Amerika organiseerde voor het laatst een Wereldbeker in 1978 in Argentinië, die toen door het thuisland zelf werd veroverd.