Verhuurders van fictieve adressen bestraft

De Antwerpse correctionele rechtbank heeft dinsdag twee verhuurders van fictieve adressen veroordeeld tot 6 maanden voorwaardelijke celstraf en een boete van 2.500 euro. Een derde beklaagde kreeg opschorting van straf. Wijkagent Dominicus V. die het drietal hielp om hun frauduleuze praktijken in stand te houden, kreeg geen bijkomende bestraffing omdat hij al een eerdere veroordeling had opgelopen.

Belga

Mensen die in de periode 1997-1998 de hete adem van schuldeisers in hun nek voelden, klopten bij het drietal aan en huurden een pand in de Antwerpse Seefhoek. Feitelijk woonden ze elders, maar op deze manier werden ze onvindbaar voor hun schuldeisers.

De taak van wijkagent Dominicus V. bestond erin om het drietal te verwittigen, telkens hij een controle van de woonplaats diende uit te voeren. Op de afgesproken dag konden de verhuurders er dan voor zorgen dat hun 'klanten' thuis waren en aan de wijkagent konden bewijzen dat ze wel degelijk op dat adres verbleven. Vlak na de controle verdwenen ze dan opnieuw met de noorderzon.