Gilbert Bossuyt volgt Stevaert op in Vl. regering

Gilbert Bossuyt volgt Steve Stevaert op in de Vlaamse regering als minister van Mobiliteit, Openbare Werken en Energie. Dat maakte sp.a-voorzitter Steve Stevaert dinsdagmiddag bekend na een vergadering met de sp.a-fractie in het Vlaams Parlement.

Belga

Bossuyt zetelt al een hele tijd in het Vlaams Parlement en was er ook jarenlang voorzitter van de socialistische fractie. Hij heeft politieke ervaring en kent het reilen en zeilen van het Vlaams Parlement, zo zei Stevaert na afloop van de vergadering. De fractie keurde de kandidatuur van Bossuyt unaniem goed, gevolgd door een applaus.

Stevaert, die dinsdag het voorstel voor zijn opvolging aan de fractie deed, zei dat hij op zoek ging naar een opvolger die behoort tot de sp.a-fractie in het Vlaams Parlement. Doelstelling was een stoelendans vermijden, aldus de sp.a-voorzitter.

Daarom werd niet gekozen voor parlementsvoorzitter Norbert De Batselier, die momenteel voorzitter van het Vlaams Parlement is. Ook Luc Van den Bossche kwam niet in aanmerking omdat dat tot een stoelendans in de federale regering zou geleid hebben. En een keuze voor huidig sp.a-fractieleider Bruno Tobback zou de fractie genoopt hebben een nieuwe fractievoorzitter te zoeken, aldus Stevaert.