Opdringerige schoonmoeder reden tot echtscheiding

Een opdringerige schoonmoeder is in Italië erkend als reden tot echtscheiding. Dat berichtten de Italiaanse kranten vrijdag.

Belga

Het hoogste gerechtshof in het land heeft ingestemd met de eis tot echtscheiding van een vrouw die zich belaagd voelde door de moeder van haar man. De vrouw zei dat haar schoonmoeder haar voortdurend verweet dat ze overdreven geschminkt was, alleen maar oog had voor haar figuur en hun dochter een verkeerde opvoeding gaf. Tiziani (23) vertelde de krant La Republica dat het gezeur haar (huwelijks)leven psychisch verziekte sinds ze trouwde in 1996.

"Mijn man was volledig onderworpen aan zijn moeder", zei Tiziani over haar man Lucio, die schoenverkoper is. "Ik moest van mijn man mijn baan opgeven om bij onze dochter te blijven, want zijn moeder wou niet dat andere mannen naar mij keken."

De echtgenoot tekende nog beroep aan tegen de echtscheiding, maar het Hof van Cassatie in Rome wees dat beroep af: "Overdreven en onredelijke inmenging is een goede reden voor echtscheiding".

De schoenverkoper zou sinds de scheiding weer bij "la mama" wonen.